Translate

16 dec Julbord med Putte and the pikes

 

Nyhet! Här kan du hitta Siljansleden!

Siljansleden

 

Här kan du välja att gå eller cykla en lång eller en kort sträcka i Siljansbygden.

Vandringsleden går genom ett storkuperat och mäktigt landskap som huvudsakligen följer gamla fäbodstigar. Höjdskillnaderna är på över 400 meter.

Siljansleden på cykel följer huvudsakligen mindre körvägar, där den slingrar sig fram i lågbygderna runt Siljan och i dalstråken utefter silurringen längs sjöarna Siljan, Oresjön, Skattungen och Orsasjön. Hänvisningsskyltar gör det lätt att följa leden och du får på ett nära sätt uppleva Siljansbygdens sevärdheter.

En mångfald väl bibehållna fäbodar som minner om gångna tiders fäbodliv passeras. Besökaren upplever större och mindre sjöar som ett välkommet avbrott i den dominerande skogs- och myrterrängen. Vattnen erbjuder bad- och fiskemöjligheter och ibland möten med vilda djur som sökt sig till vattnet. Rör dig då försiktigt och njut av mötet.

Märkningen gör det lätt att följa leden. Rast- och lägerplatser finns anordnade på lämpliga avstånd. Leden går till stor del i vildvuxen terräng och för längre turer är det nödvändigt att vara väl utrustad.

Kontakta Siljan Turism för mer information.

Kartor över leden i Orsa kommun finns att skriva ut från länkarna till nedan. Du kan även ladda ner kartan i din telefon, i fall det inte finns täckning hela vägen.

siljansled_bladind_orsa

siljansleden_karta_1

siljansleden_karta_2

siljansleden_karta_3

siljansleden_karta_4

siljansleden_karta_5

siljansleden_karta_6

siljansleden_karta_7

siljansleden_karta_8

siljansleden_karta_9

siljansleden_karta_10

siljansleden_karta_11

siljansleden_karta_12

siljansleden_karta_13

siljansleden_karta_14

siljansleden_karta_15

siljansleden_karta_16

siljansleden_karta_17

siljansleden_karta_18

siljansleden_karta_19

siljansleden_karta_20

siljansleden_karta_21